wtorek, 8 grudnia 2015

Czekoladowy krem z awokado




Składniki:
(na 1 porcję)

- awokado: 1/2 szt.
- banan: 1 szt.
- olej kokosowy: 1 łyżeczka
- kakao: 1 łyżeczka
- opcjonalnie: 1 łyżeczka masła orzechowego


Przepis:
1. Banana i awokado obrać ze skóry i rozgnieść widelcem.

2. Dodać pozostałe składniki i wymieszać, aż powstanie jednolita masa. U mnie posypane wiórkami kokosowymi i poppingiem z amarantusa.

Proste, szybkie, smaczne i zdrowe. Czyli tak jak lubię :-)


1 porcja ma 370 kcal i dostarcza dużo: błonnika, niezbędne kwasy tłuszczowe, witaminy: B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy oraz składniki mineralne: żelazo, magnez, cynk, miedź, potas, fosfor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz