Pełny talerz, pełny żołądek, pełno witamin...a to wszystko kosztem 120 kcal :-) Prawda, że się opłaca?
Składniki:
(na 1 porcję)
- brokuł: kilka różyczek
- bakłażan: 4 plastry
- cukinia: 4 plastry
- marchew: 1/2 szt.
- seler korzeniowy: kawałek
- por: kawałek
- sól himalajska, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, czosnek, ostra papryka
- masło: 1 łyżeczka
Wykonanie:
1. Brokuła dzielimy na różyczki, bakłażana i cukinię kroimy w ćwiartki, marchew i pora kroimy w plastry, selera w słupki.
2. Dusimy wszystkie warzywa na maśle, dodając odrobinę wody. Dusimy tylko przez kilka minut, aby warzywa były al dente. W międzyczasie dodajemy też przyprawy. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz