(ok. 33 szt.)
- kasza jaglana (sucha): 1 szklanka
- płatki owsiane: 1/2 szklanki
(lub mąka bezglutenowa np. gryczana, jaglana, ryżowa)
- płatki owsiane: 1/2 szklanki
(lub mąka bezglutenowa np. gryczana, jaglana, ryżowa)
- wiórki kokosowe: 1/2 szklanki
- siemię lniane (świeżo zmielone): 2 czubate łyżki
- mleko (może być roślinne): 1/2 szklanki
- tłuszcz kokosowy nierafinowany: 1 łyżka
- tłuszcz kokosowy nierafinowany: 1 łyżka
- suszone daktyle: 6 szt.
- miód pszczeli: 3 łyżeczki
Wykonanie:
1. Kaszę jaglaną i płatki owsiane mielimy w młynku, aż powstanie mąka.
2. Mieszamy ze sobą najpierw wszystkie suche składniki. Potem dodajemy "mokre" i dokładnie mieszamy łyżką. Masa powinna dobrze się kleić, łatwo formuje się z niej kształty.
3. Układamy na blaszce do pieczenia formując kształt ciasteczek.
4. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Piękny aromat kokosowy w kuchni gwarantowany :-)
Jedno ciasteczko ma ok. 55 kcal i zawiera: błonnik, NNKT, witaminy: E, B1, B2, B3, B6, kwas foliowy oraz składniki mineralne: magnez, potas, wapń, fosfor, żelazo, cynk miedź.
3. Układamy na blaszce do pieczenia formując kształt ciasteczek.
4. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Piękny aromat kokosowy w kuchni gwarantowany :-)
Jedno ciasteczko ma ok. 55 kcal i zawiera: błonnik, NNKT, witaminy: E, B1, B2, B3, B6, kwas foliowy oraz składniki mineralne: magnez, potas, wapń, fosfor, żelazo, cynk miedź.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz