środa, 26 listopada 2014

Płatki jaglane pod kokosową pierzynką



Składniki:
(na 1 porcję)

- płatki jaglane: 3 łyżki
- banan: 1/3 szt.
- mandarynka: 1/2 szt.
- jogurt naturalny: 2 łyżki
- wiórki kokosowe: 1 łyżka
- olej kokosowy: 1 płaska łyżeczka

Wykonanie:


1. Płatki zalewamy gorącą wodą i chwilę gotujemy, aż zmiękną, po czym przekładamy je do miseczki i mieszamy z olejem kokosowym.

2. Płatki polewamy jogurtem, posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy owoce.

Jedna porcja ma ok. 320 kcal i dostarcza: błonnik, zdrowe nasycone kwasy tłuszczowe (MCFA), witaminy: A, C, E, B1, B2, B6, B12, kwas foliowy oraz składniki mineralne: potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz