- płatki jaglane: 3 łyżki
- banan: 1/3 szt.
- mandarynka: 1/2 szt.
- jogurt naturalny: 2 łyżki
- jogurt naturalny: 2 łyżki
- wiórki kokosowe: 1 łyżka
- olej kokosowy: 1 płaska łyżeczka
Wykonanie:
Wykonanie:
1. Płatki zalewamy gorącą wodą i chwilę gotujemy, aż zmiękną, po czym przekładamy je do miseczki i mieszamy z olejem kokosowym.
2. Płatki polewamy jogurtem, posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy owoce.
Jedna porcja ma ok. 320 kcal i dostarcza: błonnik, zdrowe nasycone kwasy tłuszczowe (MCFA), witaminy: A, C, E, B1, B2, B6, B12, kwas foliowy oraz składniki mineralne: potas, wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz